Vademames que volem fer front a les angoixes i els dubtes que la maternitat ens ha plantejat. Vademames que volem donar el pit lliurement. Vademames que volem tornar el veritable sentit del seu nom a la MARE TERRA. Vademames perquè també Vadepapes, Vadenen@s, Vadavis, Vadenatura, Vadevida. Vademames que estimem i veiem en l'amor la força per lluitar. Vademames que volem i creiem que un món millor és possible.

viernes, 8 de julio de 2011

Diuen que la llet materna està contaminada?

Ahir es va fer públic un estudi del Institut Marquès de fertilitat sobre la relació que hi ha entre la qualitat de semen i la lactància materna. L’estudi indica que la qualitat del semen és deficient en els  homes adults i es relaciona directament amb la transmissió de tòxics ambientals durant la gestació i la lactància.
És curiós que no més centrin l'estudi en la llet materna i s'oblidin de la quantitat de contaminants que porta la llet de fòrmula (i més tenint en compte que avui dia es dona molt biberó): a part de portar els mateixos contaminants que la llet materna, porten hormones de creixement que se'ls dona a les vaques perquè creixin més de pressa, tampoc hem d'oblidar els contaminants afegits que aquestes llets arrosseguen dels embolcalls, envasos i contenidors durant el procés de producció, transport i emmagatzemament!
Caldria dir que inclús així, la llet materna porta defenses adaptades especialment al bebè que la llet artificial no porta.
Per tant:
La solució no és deixar d'alletar i comprar llet de fòrmula, si no de cuidar més el medi ambient i vigilar molt més el que mengem. Potser si fomentem el cultiu ecològic i ens alimentem tots (persones i animals) amb bons productes que no portin "merdes" tots estaríem més sans i seriem una mica més feliços... no?

Qui vulgui la informació detallada de l'estudi la pot trobar aquí: http://www.institutomarques.com

Gràcies al Josep per comentar-me la notícia
Vademames

No hay comentarios:

Publicar un comentario