Vademames que volem fer front a les angoixes i els dubtes que la maternitat ens ha plantejat. Vademames que volem donar el pit lliurement. Vademames que volem tornar el veritable sentit del seu nom a la MARE TERRA. Vademames perquè també Vadepapes, Vadenen@s, Vadavis, Vadenatura, Vadevida. Vademames que estimem i veiem en l'amor la força per lluitar. Vademames que volem i creiem que un món millor és possible.

miércoles, 5 de septiembre de 2012

Conferència: EL PART



El proper dia 27 de setembre (dijous), a les 19h a l'Espai Cultural de Balenyà tenim l'honor de rebre una gran llevadora: la Mª Rosa Banús que ens parlarà del PART, l'aconteixement més important per a tots nosaltres que ens permet despertar a la vida


L'assistència al part ha sofert importants canvis al llarg de la història. Ja fa temps que ha sortit de l'àmbit de la llar i s'ha convertit en un acte mèdic, en el qual cal fer múltiples intervencions per tal de prevenir hipotètiques complicacions, garantir al màxim la seguretat  de la mare i el nadó i alleugerir el dolor durant tot el procés.

Des de fa un temps es parla del part humanitzat, en el sentit d'oferir una assistència menys tecnificada amb la qual sigui possible un tracte més proper i respectuós amb els desitjos de la mare i la seva parella. S'han introduït conceptes com el pla de part, part natural, part respectat.... però no sempre s'aprofundeix en aquests conceptes. No sols es tracta de respectar els desitjos dels futurs pares, sovint oblidem el nadó i les seves necessitats, les condicions perquè es produeixi un bon vincle i per afavorir l'alletament.
Veurem com ha evolucionat l'assistència al part, què comporta la intervenció sistemàtica i l'alteració del procés fisiològic i quins esforços es fan actualment per tornar a un part més natural. Reflexionarem sobre el significat del dolor en el part i intentarem entendre com se sent el nadó durant el naixement.                                                                 Mª Rosa Banús

Mª Rosa Banús va acabar la formació com a llevadora l'any 1983. Des de 1988 treballa a la comarca d'Osona, tant en l'assistència al part com en el control de l'embaràs i la preparació al part. S'ha format en diverses disciplines relacionades amb la seva professió: massatge, rehabilitació del sòl pèlvic, massatge infantil. Te estudis de psicologia i és màster en ensenyaments i aprenentatges en entorns digitals.
Actualment està fent recerca entorn al naixement i la relació assistencial durant l'embaràs, part i postpart. Assisteix parts a domicili.

No hay comentarios:

Publicar un comentario